24 blowjobs for én sølle drink

at lukke øjnene eller tage ansvar?

forside

Når det første, der møder én på ekstrabladet.dks forside er disse nyheder, ja, så har jeg faktisk bare lyst til at lukke computeren i, nyde det gode vejr og sætte pris på mit liv. Øv, hvor nogle kedelige nyheder der er på en ellers så smuk onsdag.

Det er desværre sjældent, det er de gode historier, der fænger, hvorfor vi bliver mødt med sådan nogle forfærdelige nyheder. Samtidig er vi også nødt til at forholde os til, at det er virkeligheden, og at vi nogle gange SKAL konfronteres med information, vi ellers helst ville have været foruden, for man skal godt nok være følelseskold, hvis ikke det bare sætter sig lidt i én. Vi føler os så sikre i vores lille osteklokke, her i Danmark, men vi har også et ansvar for, at der skal komme fokus på ulykker og uretfærdigheder. Jeg mener, at alt for mange, specielt unge mennesker (øv, hvor jeg lyder gammel nu), er alt for lidt oplyste om, hvad der egentlig sker, både her i Danmark, men i særdeleshed også ude i verden. Jeg har oplevet mennesker, der er blevet så egoistiske, fordi de har lukket ned for, hvordan der virkelig er ude i den store verden, fx i forhold til lande, som ikke har eller nogensinde vil få et velfærdssystem i nærheden af det, vi har. “Vi har det jo godt her i Danmark, hvorfor skulle vi så bekymre os om andre mennesker?” “De har jo selv sat sig i den situation, de er i.” “De kunne bare have valgt en anden leder til deres land.” “De kunne jo bare flygte.” “De kunne jo bare lade være med at få så mange børn.” “De kunne jo bare få sig en uddannelse.” “De kunne jo bare… være blevet født her i trygge, rare Danmark.” Men lad os indse det, det er jo ikke muligt alt dette. Hvis det hele var så nemt, så var verden helt sikkert et bedre sted, men det skyldes totalt uvidenhed, når man ikke kan se ud over sin egen næsetip og registrere, at der også findes andet end Danmark, og at vi alle har et ansvar for at hjælpe og ikke mindst oplyse herom.

Hvorfor bliver vi ikke mere oplyste i folkeskolen og gymnasiet? Hvorfor skal vi kun sidde at læse gamle folkeeventyr, lære om dansk politik og analysere digte? Nuvel, disse ting er også relevante, men hvad om man hver dag lige tog 10 minutter, hvor gårsdagens nyheder blev gennemgået? Jeg tror virkelig, at det vil betyde, at man vil opnå et mere indgående kendskab til verden omkring sig, og det vil på den lange bane også udvikle vores almene viden og gøre os generelt klogere, og forhåbentlig vil det også betyde, at nødstedte mennesker hjælpes.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24 blowjobs for én sølle drink